Lentokentän saapumisaula

Kuljettajamme on helppo havaita, kun heillä on oranssit kyltit, joissa on yrityksemme logo ja nimesi. Jos et näe sinulle tarkoitettua kuljettajaa, voit pyytää muita yrityksemme kuljettajia auttamaan sinua. Tai voit soittaa maksuttomaan auttavaan numeroon 800 870 888 mistä tahansa yleisestä yleisöpuhelimesta, niin autamme sinua.

Mitä tehdä, jos et löydä kuljettajaa

Vaikka pyrimme aina olemaan ajoissa, saattaa esiintyä tilanteita, joihin emme voi vaikuttaa, jolloin pieni viive voi tapahtua. Varaa viiden minuutin marginaali, ja jos siirtosi ei ole saapunut siihen mennessä, soita maksuttomaan numeroon (+420) 800 870 888 tai Prahan puhelimeen (+420) 222 554 211. Yleiset puhelimet sijaitsevat tuloauloissa.

Kuinka löytää kuljettajasi saavuttuasi Prahan lentokentälle

Lämpimästi tervetuloa

Terminaali 1

Tämä terminaali on tarkoitettu mannertenvälisille lennoille ja matkustajille, jotka joutuvat käymään tullin ja maahanmuuton kautta. Tänne tulevat lennot Iso-Britanniasta ja Irlannista sekä Pohjois-Amerikan, Lähi-idän, Afrikan ja Aasian maista. Arvioitu kokonaisaika, joka tarvitaan kaikkien muodollisuuksien suorittamiseen ennen aulaan saapumista, on 20 minuuttia ilman lähtöselvitystä ja 35 minuuttia laukkujen kanssa.


Terminaali 2

Tämä lento on tarkoitettu maihin, jotka ovat EU:n Schengen-sopimuksen jäseniä (paitsi Iso-Britannia ja Irlanti). Myös muut Euroopan lennot saapuvat tänne, eikä asiakkaiden tarvitse esittää passia tai henkilötodistusta muodollisuuksien suorittamiseksi. Arvioitu saapumisaika aulaan vaihtelee 10 - 35 minuutin välillä lähtöselvityslaukkujen mukaan.


Terminaali 3

Tämä terminaali on tarkoitettu yksinomaan valtion ja yksityisille lennoille.