UKK - Varaukset

1Kuinka tehdä varaus?

Suositeltu tapa on tehdä varaus verkossa , täyttää kaikki vaaditut tiedot ja vahvistus lähetetään sinulle välittömästi. Sinun ei tarvitse maksaa ennakkoon tai syöttää luottokorttitietoja varauksesi turvaamiseksi. Vaikeammilla reiteillä ja erikoistoivomuksissa sähköpostin lähettäminen on paras tapa. Voit tehdä varauksia myös puhelimitse (vaikka se on vähemmän suositeltava tapa); Pidä tässä tapauksessa lentosi numero, saapumisaika ja päämatkustajan nimi saatavilla nopeuttaaksesi varausprosessia.

2Minun täytyy muuttaa/peruuttaa varaus. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos haluat muuttaa tai peruuttaa varauksesi, helpoin tapa on kirjautua sisään varaushallintaan. Jos et tiedä kirjautumistietojasi, seuraa vain unohtuneen salasanan linkkiä. Voit myös lähettää meille sähköpostia tai soittaa meille.

3En ole saanut vahvistussähköpostiani. Miksi tämä on ja mitä voin tehdä?

Kun olet tehnyt varauksen, sinut ohjataan profiiliisi ladataksesi PDF-vahvistuksen tai muokataksesi/maksaksesi varauksesi. Samalla sähköpostiisi lähetetään vahvistus sähköpostiisi. Jos et ole saanut vahvistusta, on hyvä myös tarkistaa roskapostikansiosi, onko se siellä. Muuten saatat antaa meille väärän sähköpostiosoitteesi varauksen yhteydessä tai varaus ei mennyt läpi. Ota siinä tapauksessa meihin yhteyttä, niin tarkistamme mielellämme varauksesi.

4Laskevatko lapset?

Kyllä, pidämme vauvoja ja lapsia ihmisinä puolueessanne. Tšekin lain mukaan meidän on käytettävä lastenistuimia, ja tarjoamme ne ilmaiseksi. Jotta olisimme täysin valmiita tähän, jätä meille varauslomakkeeseen merkintä, jossa kerrot kuinka monta lasta sinulla on mukanasi.

5Mitä tapahtuu, jos lähtevän lentoni viivästyy?

Kuljettajasi pysyy tietoisena lentosi saapumisajasta ja odottaa noutaakseen sinut aina, kun lentosi saapuu – kaikki tämä ilman lisämaksua.

6Jos sinun on noudettava avaimet toimistosta ennen kuin menet asuntoosi.

Jos yövyt loma- tai palveluasunnossa ja joudut noutamaan avaimet vuokratoimistosta/varaustoimistosta ennen matkaa asuntoosi, ei lisämaksua (jos molemmat osoitteet ovat kaupungin keskustassa). Veloitamme lisämaksun vain, jos kuljettaja joutuu odottamaan sinua huomattavasti pidemmän ajan (yleensä yli 15 minuuttia).

7Kuinka käytät aikataulun mukaista lentoyhtiön saapumisaikaa laskeaksesi noutoajani?

Kun teet lentokenttäkuljetuksen varauksen, ilmoitat meille lentosi aikataulun. Tästä eteenpäin seuraamme lentoasi "reaaliajassa", jotta olemme tietoisia lentosi tilasta, onko lentosi ajoissa, aikaisin tai myöhässä, ja tapaamme sinut todellisen saapumisaikasi perusteella. Otamme myös huomioon, että sinun on noudettava tavarasi matkatavaroiden palautushihnalta. Kuljettaja on saapumisaulassa noin 5-15 minuuttia todellisen saapumisen jälkeen.

8Haluaisin käyttää palveluasi, mutta pelkään, että saatan jäädä välilentoni. Mitä sinä suosittelet?

Jos voit ilmoittaa meille siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että esimerkiksi myöhästyt jatkolennoltasi, muutamme varauksesi vastaavasti – siitä ei veloiteta. Voit lähettää meille sähköpostia, soittaa tai jopa lähettää tekstiviestin numeroon +420 777 777 237 myöhästyneestä lennostasi.

9Minulla on erityistoive (lastentuoli, lastenrattaat jne.). Miten ilmoitan sinulle?

Jos tarvitset erikoiskuljetuspalvelua , kuten auton syöttötuolilla, lisätilaa rattaille tai matkustat liikuntarajoitteisten matkustajien kanssa, huomioi tämä varausta tehdessäsi.

10Missä tapaamme kuljettajamme? Mistä tunnistamme kuljettajamme?

Kun saavut rautatieasemalle tai Prahan lentokentälle, kuljettajamme pitää kädessään näkyvää oranssia korttia, johon on painettu yrityksen logo ja päämatkustajan nimi. Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja ja kuvia tästä.

11Mitkä ovat aukioloaikasi?

Käytämme Prahan kuljetuspalvelujamme 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa ja 365 päivää vuodessa, mukaan lukien kaikki yleiset vapaapäivät.

12Kuinka kauan kestää Prahan lentokentältä kaupungin keskustaan?

Matka Prahan lentokentältä kaupungin keskustaan kestää yleensä noin 25 minuuttia autolla ja jopa 40 minuuttia, jos liikennettä on paljon.

13Mihin aikaan haet meidät lähtöpäivänämme?

Suosittelemme yleensä, että Prahan lentokenttäkuljetuspalvelusi noutoaika on noin kaksi ja puoli tuntia ennen lentosi lähtöä EU:n ulkopuolisten lentojen osalta ja kaksi tuntia ennen EU-lentojen lähtöä. Jaetulle bussikuljetukselle tai bussikuljetukselle suosittelemme, että varaat noutoaikasi vähintään 3 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Lopulta voit kuitenkin päättää itse lähtöaikasi.

14Entä jos minulla on erittäin suuri matkatavara?

Emme veloita erityisen suurista matkatavaroista, mutta arvostamme, että ilmoitamme etukäteen suuremman auton lähettämisestä tarvittaessa.

15Tarjoatko muita kuljetusreittejä Prahan lentokentän reittien lisäksi?

Kyllä, Prahan lentokenttäkuljetusten lisäksi tarjoamme myös kuljetuksen Prahan juna-/linja-autoasemalle ja Prahan taksipalveluista. Voimme myös järjestää pyynnöstä kuljetuksen Prahan kaupungista tai lentokentältä mihin tahansa paikkaan, johon saatat haluta mennä.

16Onko sinulla vakuutusta?

Prague Airport Transfers sro:lla ja sen toimittajilla on täysi julkinen vastuuvakuutus onnettomuuksien varalta. Suosittelemme kuitenkin, että sinulla on matkavakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan.

17Mikä on tupakointipolitiikkasi?

Kaikki ajoneuvomme ovat savuttomia.

18Mitä tapahtuu, jos peruutan matkani?

Voit peruuttaa varauksesi milloin tahansa. Jos olet oikeutettu ja varauksesi on maksettu etukäteen, hyvitys palautetaan automaattisesti maksussa käytetylle kortille. Yleensä kaikista Prahasta peräisin olevista varauksista, joita ei tarjoa limusiinit, hyvitetään aina, jos peruutat vähintään 2 tuntia ennen noutoa. Tarkat tiedot löydät käyttöehdoistamme .

19Milloin voin varata lentokenttäkuljetuksen?

Järjestelmämme avulla voit tehdä Prahan kuljetusvarauksen jopa 365 päivää ennen matkapäivääsi.

20Matkustaminen koiran kanssa.

Jos kuljetat koiraa, huomioi, että koira tulee laittaa koiran häkkiin. Muuten emme ehkä pysty vastaanottamaan kuljetustasi. Kuljetuksista ei peritä lisämaksuja, mutta saatamme joutua käyttämään suurta ajoneuvoa koirasi koosta riippuen.

21Miten varaus toimii?

Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat vahvistussähköpostin, joka sisältää kaikki tiedot (kuten missä tavata kuljettajasi, kuinka maksaa jne.).

22Tarjoatko apua pyörätuolissa?

Emme tarjoa erityisesti varustettuja ajoneuvoja pyörätuolin käyttäjille. Ajoneuvoissamme ei ole pyörätuoliramppeja tai hissejä. Voit pyytää apua paikalliselta lentoasemaviranomaiselta.

FAQ - Maksut

1Saisinko kuitin?

Kyllä, riippumatta siitä, maksatko suoraan kuljettajalle vai verkossa, saat sähköpostiisi kuitin/laskun, kun olet maksanut. Voit myös ladata laskuja varaushallinnosta.

2Milloin maksan?

Useimmissa varauksissa voit joko maksaa etukäteen lentokenttäkuljetuspalvelusta tai kun jäät hotellillesi. Jos maksat ennakkoon verkossa, kuljettajamme saa tiedon järjestelmästämme, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Jos maksat saapuessasi käteisellä tai luottokortilla, maksat koko summan saapuessasi määränpäähäsi.

3Pitääkö minun maksaa vain paikallisessa Tšekin korunassa (CZK)?

Luonnollisesti hyväksymme maksut paikallisessa CZK-valuutassa, mutta hyväksymme myös punnan (GBP), Yhdysvaltain dollarin, euron ja muut valuutat, jotka voidaan valita varausprosessin aikana. Jos maksat käteisellä muulla kuin paikallisella valuutalla (CZK), hinta voi vaihdella hieman todellisen vaihtokurssin mukaan.

4Ovatko hinnat per henkilö vai ajoneuvo?

Kaikkien palveluidemme hinnat on ilmoitettu ajoneuvoa kohden, ei henkilöä kohden, paitsi jos kyseessä on yhteinen palvelumme kuljetuspalvelut . Näillä hinta riippuu siitä, kuinka monta henkilöä ryhmässäsi on.

5Milloin minun on maksettava palautussiirto?

Jos päätät maksaa suoraan kuljettajalle, maksa koko summa kerralla saapuessasi hotelliin tai jokaisesta matkasta erikseen. Kuljettajamme antaa joka tapauksessa sinulle "kuljetuskupongin", jossa ilmoitetaan tarkka maksettu summa (jos maksu sisältää vain yhdensuuntaisen vai edestakaisen matkan).

6Pitäisikö minun tippiä kuljettajalle?

Jos olet tyytyväinen saamaasi palveluun, on tapana antaa kuljettajalle 5–15 % tippiä kokonaismaksustasi. Tämä on täysin sinun harkintasi mukaan. Kuljettajasi arvostaa suuresti jopa pientä tippiä.

7Ryhmämme yöpyy eri hotelleissa; veloitetaanko ylimääräisistä palautuspaikoista?

Kuljetushintamme Prahan lentokentältä sisältää kaksi pudotushotellia (jos ne ovat kaupungin keskustassa). Jos ryhmäsi on menossa useampaan kuin kahteen hotelliin tai ylimääräiseen osoitteeseen kaupungin keskustan ulkopuolella, jokaisesta ylimääräisestä palautuksesta varausta kohden voidaan periä 200 CZK lisämaksu. Jos näin on, sinulle kerrotaan vahvistussähköpostissasi, kun olet varannut Prahan kuljetuspalvelusi meiltä.

8Lentokentän pysäköintimaksu

Lentokenttäpysäköintimaksu sisältyy hintaan. Huomioi seuraavat ehdot. Kuljettajamme odottaa terminaalin 1 aulassa noin 20 minuuttia lennon saapumisajan jälkeen tai 15 minuuttia, jos saavut terminaaliin 2. Huomaa, että kuljettaja odottaa jopa 60 minuuttia saapumisajasta. Jos sinulla ei ole lähtöselvityslaukkuja ja laitat muistiinpanon tai ruuvattavan vaihtoehdon (X) Ei lähtöselvityslaukkuja , kuljettaja on valmiina jokaisessa terminaalissa 10 minuuttia lennon saapumisen jälkeen ja lähtee 45 minuuttia saapumisen jälkeen. Ennen kuin kuljettaja lähtee lentokentältä, yritämme ottaa sinuun yhteyttä toimitetulla matkapuhelimella. Jos odotat pidempään tai tarvitset pidemmän odotuksen, ilmoita siitä varausta varten.

9Voinko maksaa luottokortilla saapuessani?

Kyllä, se on mahdollista useimmilla reiteillä, jotka lähtevät Prahasta tai Prahan lentokentältä. Voit myös maksaa ennakkoon verkkosivuillamme luotto- tai pankkikortillasi. Jos maksat saapuessasi määränpäähäsi, hyväksymme Visa, Mastercard ja AMEX.

10Voinko maksaa kortilla puhelimitse?

Kyllä, mutta vain varauksissa, joissa vaaditaan talletus. Talletuksia vaaditaan yleensä vain Prahan ulkopuolelta lähteviin siirtoihin ja valikoituihin venytettyihin limusiiniin. Hyväksymme puhelinmaksamiseen vain VISA- ja Mastercard-kortit ja veloitamme vain 30 tai 50 % kokonaissummasta, loput maksetaan suoraan kuljettajalle. Muuten voit maksaa erittäin helposti Internetin kautta tai kortilla kuljettajalle.

11Takaatko rahat takaisin, korvaukset tai palautukset?

Joo. Siinä harvinaisessa tapauksessa, että emme pysty tarjoamaan sinulle lupaamaamme Prahan kuljetuspalvelua, hyvitämme sinulle kokonaisuudessaan. Jos yksikään kuljettaja ei odota sinua lentokentällä saapuessasi, ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian selvittääksesi syyn ja hankkiaksesi sinulle vaihtoehtoisen kuljettajan välittömästi.