Usein Kysytyt Kysymykset

1Voinko peruuttaa jo maksamani varauksen ja saada rahat takaisin?

Kyllä, useimmissa tapauksissa on kahden tunnin irtisanomisaika. Joten jos peruutat vähintään kaksi tuntia ennen kiertueen alkua, takaamme täyden hyvityksen. On kuitenkin muutamia poikkeuksia, kuten Jazz Boat Cruise tai Private Tour, joissa sovelletaan 24 tunnin varoitusaikaa. Vaihtoehtoisesti voimme tarjota sinulle mahdollisuuden tehdä sama kiertue eri aikaan tai eri päivämääränä tai vaihtaa kiertueen toiseen. Jos korvaava matka on kalliimpi, sinua pyydetään korvaamaan hintaero.

2Voinko muuttaa varausta, jos sää ei ole niin hyvä (sataa jne)?

Kyllä, mutta sinun tulee ilmoittaa meille vähintään kaksi tuntia ennen kiertueen alkua. On kuitenkin olemassa muutamia poikkeuksia, kuten Jazz-veneristeilymme tai yksityinen kiertue, joihin saatetaan soveltaa erityisehtoja. Jos haluat muuttaa sellaista kiertoajelua, jossa on sovittu erityisehdoista, ei aina ole mahdollista tarjota vaihtoa ilmaiseksi, jos ilmoitus tehdään liian myöhään.

3Tarjoatko alennuksia lapsille, opiskelijoille, eläkeläisille tai ryhmille?

Alennuksia tarjotaan lapsille, opiskelijoille (voimassa olevalla ISIC-kortilla), eläkeläisille ja isommille ryhmille, mikäli sopiva kierros on määritelty. Jos sitä ei ole selkeästi määritelty, alennuksia ei ole saatavilla.

 

4Ovatko kävelyjen, retkien ja retkien hinnat lopullisia?

Ei piilotettuja lisäyksiä: ei ylimääräisiä palvelumaksuja, veroja, varausmaksuja tai luottokorttimaksuja.

5Kuinka saan lipun/kupongin kiertueelleni?

Saatuamme varauksesi lähetämme sinulle varausvahvistuksen sähköpostitse. Sähköpostivahvistus on lippusi. Tulosta se tai tallenna puhelimeesi/tablettiisi ja esitä se retken tai risteilyn alussa.

6Sisältääkö hinnat verot? Ovatko hinnat kilpailukykyisiä?

Lippujen hinnat ovat per henkilö sisältäen kaikki verot. Hinnat ovat samat tai pienemmät kuin Prahassa maksaisit, eikä siellä ole varausmaksuja, palvelumaksuja tai luottokorttimaksuja. Tarjolla olevien retkien hinnat (katso Erikoistarjoukset-osio ) edustavat suurta arvoa, jota on vaikea löytää mistään muualta. Anteliaiden peruutusehtojemme ansiosta, vaikka löytäisitkin paremman tarjouksen Prahassa ollessasi ja olisit valinnut ennakkomaksun, voit silti peruuttaa varauksesi ilman sakkoa (jos ilmoitat siitä meille kaksi tuntia ennen kiertuetta). Suurin osa matkoistamme ei vaadi ennakkomaksua.

7Ovatko kaikki retket, retket tai opastetut kävelyt pyörätuoliystävällisiä?

Ei, vain jotkin retket/kävelyt/kierrokset ovat saatavilla pyörätuolin käyttäjille. Kumppania tarvitaan kaikissa tapauksissa auttamaan linja-autoon/minibussiin nousemisessa ja sieltä poistumisessa. Ota meihin yhteyttä koskien sinua kiinnostavaa kiertuetta, niin ilmoitamme, jos se on saatavilla pyörätuolille.

8Onko etuvarauksesta mitään hyötyä?

Praha on suosittu kaupunki, ja ennakkovaraus on erittäin suositeltavaa. Se takaa sinulle paikan valitsemallesi kiertueelle valitsemasi päivänä.

FAQ - Kävelyt ja retket

1Haluan tehdä useamman kuin yhden kiertueen: mitkä ovat parhaat yhdistelmät? En halua nähdä samoja asioita uudelleen.

Jotkut matkat sisältävät osia muista retkistä, tai toisin sanoen, jos menet yhdelle kierrokselle, saatat nähdä jotain, mitä olet jo nähnyt. Esimerkiksi Superior Tour on samanlainen kuin ilmainen/ilmainen kiertueemme. Joten jos lähdet Superior Tourillemme, ei ole mitään syytä lähteä ilmaiselle kiertueellemme ja päinvastoin. Prahan linna- tai juutalaiskorttelin kierros sisältyy myös osittain Free Touriin tai Superior Touriin, joten päätä tarkkaan kumpaa haluat, sillä molempia ei suositella. Useimmiten riittää vain yksi kaupunkikierros. Muut kiertomatkat tai päiväretket ovat ihan hyviä.

2Takaatko paikan kiertueella, jos tulen vain kohtaamispaikalle?

Ei. Sinun on tehtävä varaus verkossa ollaksesi 100 % varma paikasta. Meillä ei ole peruutusmaksuja, joten voit peruuttaa milloin tahansa jopa tuntia ennen kiertueen alkua, joten sinulle ei ole vaaraa.

3Tarjoatko matkoja vain englanniksi?

Sivuillamme tarjottavat matkat, lukuun ottamatta yksittäisiä retkiä, yksityisiä retkiä tai automatkoja Prahassa, suoritetaan pääasiassa englanniksi. Mutta samat matkat tiettyinä päivinä ovat mahdollisia myös muilla pääkielillä, kuten saksaksi, ranskaksi, italiaksi tai venäjäksi (tarkista verkkosivuston varauslomakkeesta, onko tietty kiertue saatavilla omalla kielelläsi). Muilla kielillä kirjoitetut matkat voivat kuitenkin hinnoitella eri tavalla.

4Mistä löydän oppaasi?

Tämä on hyvin yksinkertaista. Kaikkien kävelyretkien kohtauspaikka (paitsi Beer and Ghost Tour) on Paris Streetin (Pařížská) ja Vanhankaupungin aukion kulmassa, vastapäätä Pyhän Nikolauksen kirkkoa Tšekin matkailutoimiston vieressä. Voit kysyä tarkat ohjeet hotellin vastaanotosta. Vanhankaupungin aukio on vain lyhyen kävelymatkan päässä Staroměstskán metro- tai raitiovaunupysäkiltä, ja se on yksi Prahan tunnetuimmista paikoista. Etsi sitten punainen sateenvarjo, jossa on Praha Airport Transfers -logo, ja löydät oppaamme odottamassa sinua lähellä. Tämä on myös ilmaisen kiertueemme kohtauspaikka. Kaikilla risteilyillä on erilainen kohtaamispaikka. Risteilyille ei ole matkaopasta, ja vahvistussähköpostista löydät tarkemmat tiedot veneen lähtöpaikasta ( katso kuvat ).

5Kuinka suuria retkiryhmät ovat? Millaisia ajoneuvoja käytät?

Retkiryhmien koko vaihtelee vuodenajan jne. mukaan. Yleensä kesäkuukausina ryhmät ovat suurempia kuin talvikuukausina. Mutta sinun mukavuuden vuoksi emme koskaan kokoa yhteen liian monta henkilöä tai saatamme käyttää enemmän oppaita, jakaa ryhmää jne. Jos kiertoajelu järjestetään ajoneuvolla, käytämme enimmäkseen minibusseja, joissa on istuimet 4, 8 tai 20 matkustajalle. Yksityisillä retkillä voit määrittää sinulle parhaiten sopivan ajoneuvomallin tai -tyypin (saatavuuden mukaan voit esimerkiksi valita minibussin sedanin sijaan jne.).

6Ilmainen kiertueemme verrattuna muihin ilmaisiin kierroksiin.

Prahassa on joitain muita ilmaisia retkiä, etkä tarvitse "voucheria" tai käyttää lentokenttäkuljetusyritystä liittyäksesi sellaiseen - tule paikalle. Mutta on joitain ansoja ja myös eroja. Kaikki muut ilmaiset matkat toimivat tippipohjaisella järjestelmällä, mikä tarkoittaa, että et maksa etukäteen, vaan sinua pyydetään kohteliaasti jättämään tippiä kiertueen lopussa. Siksi olemme erilaisia - ilmaisilla retkillämme vinkkejä ei odoteta, koska oppaamme ovat täysin maksettuja. Ilmainen neljän tunnin kiertueemme on pidempi ja kattaa paljon laajemman alueen kuin useimmat muut ilmaiset kierrokset, jotka suoritetaan 2,5 tunnissa.

7Ovatko kaikki kävelysi pyörätuoliystävällisiä?

Kaikki kävelyt voidaan järjestää pyörätuolia käyttäville, mutta suosituimmat ovat: Vanha juutalaiskortteli, Vanha Praha ja (Ghost Walk) ja Keskiaikainen Praha, koska muut matkat käyttävät vene- tai raitiovaunuliikennettä.

 

8Onko minibusseissa lämmitys/ilmastointi?

Kyllä, kaikki minibussimme ovat lämmitettyjä talvella ja ilmastoituja kesällä. Avoimia panoraamabusseja käytetään joihinkin retkiin kesäkuukausina (yleensä kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin), mikäli sää sallii. Näissä linja-autoissa on avoin katto, ja joissakin ei myöskään ole lasitettuja ikkunoita.

FAQ - Retket/päivämatkat

1Kun varaan retkisi Prahan ulkopuolelle, voinko tutkia asiaa yksin vai tehdä ostoksia jne?

Joo. Jos varaat jaetun/järjestetyn retken saapuessasi määränpäähän, oppaasi antaa sinulle kierroksen. Kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa omaan käyttöön (yleensä yksi tai enintään kaksi tuntia retken tyypistä riippuen). Jos varaat yksityisen retken, päätät, kuinka kauan viivyt ja mitä haluat nähdä.

2Millaista lounasta tarjoat matkoilla Prahan ulkopuolella?

Lounas tarjotaan mukavassa ravintolassa tietyille (vain valituille yhteisille/järjestetyille retkille). Useimmiten valitset muutamista aterioista, mukaan lukien perinteisen tšekkiläisen aterian ja kasvisruoan. Juomat eivät sisälly hintaan.

Niillä koko päivän matkoilla, joissa lounas ei sisälly hintaan, ehdit vielä lounaalle omatoimisesti. Opas antaa mielellään ravintolavinkkejä.

Puolen päivän matkoilla (kuten Terezín, Kutná Hora tai Konopiště) ei ole tarpeeksi aikaa kunnon lounaalle, mutta sinulla on mahdollisuus ostaa välipala.

FAQ - Jokiristeilyt

1Mikä on suositeltu noutoaika hotellistamme tälle retkelle?

Neuvomme on klo 9-10 välillä. Tämä on kuitenkin vain suosituksemme, ja voit määrittää milloin tahansa sinulle sopivan ajan.

2Onko veneissä wc:tä?

Kyllä, jokaisessa veneessä on wc.

3Miten veneet on sijoitettu?

Jokaisessa veneessä on suljettu alakansi (jossa on buffet) ja avoin aurinkokansi pöydillä.

4Onko veneissä yksityisiä pöytiä kahdelle?

Suurin osa pöydistä on kuudelle hengelle, osa neljälle. Kahden hengen pöytiä ei ole, mutta pariskunnilla voi olla omat pöydät, jos risteily ei ole täynnä. Jos haluat pöydän vain kahdelle, voit varata joitain yksityisiä romanttisia risteilyjämme.

5Ovatko tarjotut risteilyt mukavia?

Risteilyt ovat ihastuttavia, mutta niitä ei pidä verrata Pariisin luksusristeilyihin, jotka ovat ehdottomasti paljon kalliimpia. Illallis- ja lounasristeilyillä ateria tarjoillaan buffet-tyyliin, mikä ei välttämättä sovi kaikille. Jos tarvitset a la carte -menun, sinun kannattaa sen sijaan harkita Jazz-risteilyämme. Muista tämä odotus, niin sinulla on hyvä ilta.

6Tarjoatko alennuksia suurille ryhmille?

Yli 20 hengen ryhmille voimme tarjota erikoisalennuksia, menuja jne.

7Mikä on retkien ja risteilyjen pukeutumiskoodi?

Smart casual farkuista pukuihin ja iltapukuihin katsotaan OK.